Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Horst, Jørn Lier : Nullpunkt

  Politietterforsker Alexander Blix sliter fortsatt med ettervirkningene av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til fem år gamle Emma. Nå møter han Emma på ny, og omstendigheten tvinger dem til å samarbeide. Emma er 24 år og kjendisblogger. Da den tidligere tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm ikke dukker opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi, oppsøker hun Nordstrøm hjemme. Der finner hun huset ulåst, og med tydelige spor etter et basketak. Et startnummer med et 1-tall er festet til TV-skjermen. Nordstrøm selv er sporløst forsvunnet. Dette er første gang Jørn Lier Horst og Thomas Enger har slått seg sammen om å skrive en kriminalroman. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Horst, Jørn Lier : Nullpunkt

  Politietterforsker Alexander Blix sliter fortsatt med ettervirkningene av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til fem år gamle Emma. Nå møter han Emma på ny, og omstendigheten tvinger dem til å samarbeide. Emma er 24 år og kjendisblogger. Da den tidligere tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm ikke dukker opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi, oppsøker hun Nordstrøm hjemme. Der finner hun huset ulåst, og med tydelige spor etter et basketak. Et startnummer med et 1-tall er festet til TV-skjermen. Nordstrøm selv er sporløst forsvunnet. Dette er første gang Jørn Lier Horst og Thomas Enger har slått seg sammen om å skrive en kriminalroman.

 • Hunter, Erin : En elv av flammer

  Stjerneklanens profeti har gått i oppfyllelse, og Himmelklanen er igjen på plass blant de andre krigerklanene. Mange tror at faren er over, men etter måner med splittelser og strid, kan Skyggeklanen risikere å gå i oppløsning. For godt. Denne sjette serien av Kattekrigerne er spekket med episke eventyr og gripende intriger. For nye lesere er den en perfekt introduksjon til kattekrigernes verden, mens den for trofaste fans gir et etterlengtet gjensyn med Tordenklanen til Buskestjerne, fra tiden etter Omen fra stjernene.

 • Schepp, Emelie : Pappas gutt

  Alle foreldres mareritt!

  En varm sommerkveld ringer en seks år gammel gutt til faren sin. Skrekkslagen forteller han at noen har tatt seg inn i huset. Det er det siste faren hører fra gutten, før han sporløst forsvinner. Statsadvokat Jana Berzelius leder etterforskningen sammen med førstebetjent Henrik Levin og politibetjent Mia Bolander. Hva har skjedd med gutten?

  Etter hvert som de sirkler seg inn mot sannheten, blir utredningen mer personlig for Jana. Hun innser at guttens liv er i fare og at det haster med å finne ham. Samtidig forlanger den hensynsløse Danilo Peña at Jana skal besøke ham i fengselet. Jana kastes dermed inn i et spill som kan få uante konsekvenser.

  «Pappas gutt» er den fjerde boken i serien med statsadvokat Jana Berzelius.

 • Kepler62: Hemmeligheten

  «Hemmeligheten» er bok nummer 6 i den spennende Kepler62-serien.

  I siste boka (så langt!) dukker det opp en nifs hemmelighet, - en blindpassasjer som har vært skjult i kapsel nummer 13 i Stjerneseileren. Han vil bruke våpen for å utslette de han ikke liker, og bli en grusom diktator.
  Marie, Ari og Joni må kjempe alt de kan for å redde seg selv og fantastiske og farlige planeten Kepler62. Og de trenger desperat hjelp, fordi alene ikke klarer de ikke å overvinne den maktsyke blindpassajeren.

  Kepler62 er en spenningsserie av forfatterne Timo Parvela og Bjørn Sortland, som skriver annenhver bok.

 • Kepler62: Nedtelling

  Marie er datter til en styrtrik våpenhandler. Hun må ha
  hjemmeundervisning fordi faren er livredd hun skal bli kidnappet. Marie
  lengter vekk fra livet med to tjenere i et gammelt herskapshus. Etter å
  ha betalt noen nerdevenner til å runde det umulige Kepler62-spillet, får
  hun en mystisk beskjed. Hun er utvalgt til å bli med på en ekspedisjon
  ut i verdensrommet. Men det spørs om hun kan angre hvis hun sier ja.
  Serien «Kepler62» handler om ungdommer som blir plukket ut og sendt til
  planetsystemet Kepler62, et farefullt og skummelt opplegg. Bjørn
  Sortland og Timo Parvela skriver annenhver bok.

 • Kepler62: Reisen

  «Reisen» er bok nummer tre i den spennende Kepler62-serien.

  Etter hardtrening på en hemmelig base i Nevada, blir hovedpersonene Ari, Joni og Marie blir sendt mer eller mindre frivillig av gårde på den lengste reisen noe menneske har gjort før. Sammen med en ekspedisjon på tolv barn, drar de med avanserte Stjerneseilere ut i det svarte verdensrommet. Målet er planeten Kepler62e som er 1200 lysår unna jorden. Det blir en livsfarlig tur gjennom meteorfelt og ormehull, men den verste fienden er kanskje inni et av romskipene.

  Kepler62 er en spenningsserie av forfatterne Timo Parvela og Bjørn Sortland, som skriver annehver bok

 • Kepler62: Pionerer

  «Pionerer» er fjerde bok i den spennende Kepler62-serien.

  Etter å ha overlevd en dramatisk reise gjennom det iskalde og mørke verdensrommet, kan hovedpersonene Ari, Joni og Marie endelig utforske Keple62e. Planeten skjuler mange overraskelser og skumle hemmeligheter. Og det tar ikke lang tid før de brutalt oppdager at de ikke er alene på den vakre planeten. Men hvem er fiender og hvem er venner? Og hva skjuler ekspedisjonslederen deres i romskipet?

  Kepler62 er en spenningsserie av forfatterne Timo Parvela og Bjørn Sortland, som skriver annenhver bok.

 • Kepler 62: Virus

  «Virus» er bok nummer 5 i den spennende Kepler62-serien.

  Ari, Joni og Marie prøver sliter med å etablere seg på planeten Kepler 62. De slåss mot et mystisk virus, ustabilt vær og fiender i sin egen ekspedisjonsgruppe. Det utvikler seg til en stor maktkamp i gruppa, og en sjokkerende sannhet blir avslørt: De ble sendt til Kepler62 av helt andre, og skumlere grunner enn de først trodde.

  Kepler62 er en spenningsserie av forfatterne Timo Parvela og Bjørn Sortland, som skriver annenhver bok.

 • Weinhold, Angela : Dinosaurer

  I denne boka kan man blant annet lese om hva dinosaurene spiste, hvor stort et dinosauregg kunne bli, eller om det fantes dinosaurer i havet. Her er både oppgaver og klaffer til å utforske. Har enkel tekst og forklarende og fargerike illustrasjoner. Sakprosa for førskolebarn/småskoletrinnet.

 • Taylor, Laini : Den ukjente drømmeren

  Den foreldreløse Lazlo Strange elsker kunnskap, og gjør det til sin livsoppgave å finne ut hva som skjedde med byen 'Weep'. En gang var denne byen et kulturelt og kommersielt maktsentrum, et samfunn med de klokeste og mest kreative hodene. Byen alle visste om og alle ville besøke. Helt til den dagen da navnet ble slettet fra alles ordforråd og erstattes av kun ett ord, 'Weep'. Lazlo vil finne ut hva som egentlig skjedde, og hvordan det har seg at en hel verdensbefolkning plutselig ikke lenger kan si navnet til denne byen. Det skal vise seg å bli en reise ingen annen har tatt før ham. Fantasy for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Minecraft

  Bygg! Lag! Utforsk!

 • Oppdag større verdener og se lenger utover horisonten takket være PS4
 • Importer lagrede spill fra Playstation 3 Edition
 • Utforsk, lag og bygg med opptil syv venner online eller tre venner i offlinemodus med delt skjerm.
 • Henriksen, Kjetil : Lønnsom oppussing : byggmesterens metode

  ette er en bok for deg som ønsker å gjennomføre en smertefri og lønnsom oppussing. For å hjelpe deg med dette vil boken steg for steg ta deg gjennom de tankene du bør gjøre før og når du pusser opp. Dette er en fagbok for deg helt uten fagkompetanse. Boken går ikke i dybden med vanskelige fremmedord, styrer unna faguttrykk og har ingen produktfavorisering. Du vil oppleve kommunikasjonen som fra en ærlig venn uten økonomiske intensiver i rådgivningen til deg: Altså en upartisk tredjepart.

 • Bjørnstad, Åsmund : Åkeren på Manhattan : dikt

  Samlinga aktualiserer amerikanske Agnes Denes’ kunstverk frå 1982, der ho sådde og seinare hausta inn ein kornåker på ein liten flekk land ved World Trade Center på Manhattan. Det konseptuelle verket dannar utgangspunktet for Åsmund Bjørnstads dikt, som finnast i skjeringspunktet mellom teknologi, økologi og menneskeheit. Her finnast mellom anna odar til havren, DNA-molekylet, ein daud bjørkeskog og monarksommarfuglen.

 • Ny amerikansk poesi

  Dette er ein antologi med åtte toneangjevande amerikanske poetar. Utvalet er gjort mellom åra 2011-16, men hovudtyngda ligg på dei seinaste par åra. Felles for poetane er at det er vanskeleg å peike ut nokon eintydig tendens eller setje dei i båsar; dikta deira handlar om klasse, rase, kjøn og identitet, og formene dei nyttar, inkorporerer element frå amerikansk kultur over fleire tiår, til dømes hiphop og slam, vidare til meir akademisk-essayistiske impulsar. Poetane er: Brandon Brown, Kate Colby, Corina Copp, Paul Legault, Monica McClure, Danez Smith, Ocean Vuong og Sara Wintz. Blant dei norske omsetjarane finn vi Rune F. Hjemås, Frode Grytten, Kristina L. Iversen, Hilde Susann Jægtnes, Linn Strømsborg og Mathias R. Samuelsen. Omtala er utarbeidd av BS.

 • Stene, Øystein : De opplyste : roman

  De opplyste er en post-apokalyptisk fortelling fra en udefinert fremtid. Spørsmålet om Guds eksistens er den sentrale konflikten, i en verden der troende og gudløse står mot hverandre. Gjennom skjebner fra begge hold, vever forfatteren sammen en kompleks fortelling om mulighetene for menneskelig sameksistens, i en verden preget av nye og gamle dogmer. Hvem er de opplyste? Omtalen er utarbeidet av BS.